Remschijven & Remblokken vervangen

Tijdig uw remblokken vervangen is belangrijk voor de veiligheid van u en uw medeweggebruikers.

Het lastige van remblokken en remschijven is dat de slijtage geleidelijk verloopt. Er is geen specifiek moment dat u merkt of ze versleten of in slechte staat zijn. Twijfelt u over de staat van uw remmen? Kom dan gerust langs voor een gratis en vrijblijvende remblok- of remschijfcontrole! Of maak een afspraak voor het vervangen van uw remblokken of remschijven tegen een eerlijke prijs.

Wanneer uw remschijven of remblokken vervangen?

Remschijven zijn metalen schijven die samenwerken met de remblokken en remklauwen om het voertuig te vertragen. Remschijven zijn rechtstreeks op de wielnaaf geschroefd, zodat ze evenredig draaien aan de wielsnelheid. Wanneer het rempedaal wordt ingetrapt, drukken de remklauwen de remblokken tegen de draaiende schijven om de wielen en het voertuig te vertragen en te stoppen. Omdat de schijven het voertuig vertragen door wrijving met de remblokken, slijten ze na verloop van tijd en zullen ze uiteindelijk moeten worden vervangen.

Denkt u dat de remschijf of de remblokken van uw auto aan vervanging toe zijn? Neem contact op met uw PCA Merkspecialist voor een vrijblijvende prijsopgave!

Belang remschijven voorzijde

De verhouding voorrem/achterrem is 70% voor de voorremmen en 30% van de achterremmen van uw Peugeot of Citroën. Daarom is het belangrijk dat de remschijven aan de voorzijde altijd in goede conditie zijn. Rijdt u stevig door en trapt u vaak flink op de rem, dan zijn de remschijven eerder aan vervanging toe. Wacht niet te lang met het vervangen, want het door blijven rijden met versleten remmen kan gevaarlijk zijn voor u en uw medeweggebruikers. Laat daarom uw remmen tijdig controleren door de PCA Merkspecialist bij u in de buurt!

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×