Remvloeistof bijvullen

Het is belangrijk dat de remmen van uw Peugeot of Citroën goed functioneren. Welke rol speelt de remvloeistof hierin?

Als remvloeistof verouderd gaat de kwaliteit achteruit. De soorten DOT3 en DOT4 zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.

Remvloeistof vervangen + kosten

Wanneer de remvloeistof vervangen moet worden staat aangegeven in het onderhoudsboekje. De voorgeschreven vervangingsperiode bedraagt maximaal twee jaar. Wanneer u uw Peugeot of Citroën in onderhoud heeft bij uw PCA Merkspecialist, zal hij periodiek de remvloeistof vervangen.. De oude vloeistof wordt vervangen door nieuwe en daarna wordt het hele systeem ontlucht. Als u dit overlaat aan de PCA Merkspecialist bent u er zeker van dat dit goed gebeurt. Er werken alleen vakkundig opgeleide monteurs aan uw auto! De kosten voor het vervangen van de remvloeistof variëren per merkspecialist.

Zelf remvloeistof bijvullen?

Het wordt afgeraden om de remvloeistof van uw Peugeot of Citroën zelf te vervangen. Mocht u dit toch van plan zijn is er één ding erg belangrijk: Indien het reservoir niet meer helemaal vol is en u vult tussentijds de remvloeistof bij, let dan goed op of u de juiste remvloeistof gebruikt! DOT4 en DOT5 kunnen niet door elkaar gebruikt worden!

Welke soorten remvloeistof zijn er?

Het soort remvloeistof wordt uitgedrukt in DOT. Het cijfer erachter 3, 4 of 5 heeft te maken met de hoogte van het kookpunt. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het kookpunt. En dat is belangrijk, omdat de remmen en daarmee de remvloeistof behoorlijk heet kunnen worden. Als de remvloeistof kookt, dan werken de remmen niet goed meer.

In het reservoir kunt u controleren of de remvloeistof nog op het juiste niveau zit. Als de remvloeistof niet op het juiste niveau zit, gaat er tevens een controlelampje op het dashboard branden.

Is dit het geval? Dan raden wij u aan contact op te nemen met de PCA Merkspecialist. Hij kijkt het systeem voor u na en zorgt dat u weer veilig de weg op kan!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×